OVER ONS

HOUTMAN+SANDER is opgericht in 2006. André Houtman (1968) en Margriet Sander (1973) zijn ruim 15 jaar actief in het vakgebied van de landschapsarchitectuur. Overeenkomsten en verschillen maken de samenwerking interessant: een gedeelde visie en passie voor het vak, maar aanvullende kunde en kennis.

HOUTMAN+SANDER is een kleine, persoonlijke organisatie. De directeur maakt ook tekeningen en zowel bestuurders als aannemer hebben dezelfde gesprekspersoon. Ons planproces is helder en continu.

 

André Houtman is geboren en getogen aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Hij wilde vroeger graag boswachter worden. Daarnaast tekende hij veel. Als 9-jarige vroeg hij plaatsgenoot Rien Poortvliet hoe hij ook zo’n goede tekenaar kon worden. ‘Veel oefenen, heel veel oefenen……’ was zijn advies. Boswachter is hij nooit geworden, maar het advies van Rien Poortvliet heeft hij wel opgevolgd: na de Middelbare Tuinbouwschool en de Hogeschool voor Tuin- en Landschapsinrichting volgde hij de Academie van Bouwkunst. Daar groeide de passie om met andere disciplines samen te werken, zoals stedenbouw en architectuur. Bij HOUTMAN +SANDER is André degene met de eerste ideëen. Hij schetst, ontwerpt en presenteert.

Op de rand van Groningen en Drenthe heeft Margriet Sander haar nuchterheid geërfd. Ze heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een perfectionistische houding. Vroeger overwoog ze wiskundedocent te worden. Nu combineert ze mathematisch denken met haar passie voor landschapsarchitectuur. Ruwe plannen werkt ze tot in de finesse uit. Ze zorgt voor de detaillering van ontwerpen, controleert bestekken en keurt materialen. Margriet is nieuwsgierig en altijd op zoek naar nieuwe materialen en innovatieve ontwikkelingen. Zo worden de plannen van HOUTMAN+SANDER werkelijkheid.